TR EN

Badem


Badem Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Badem çeşidine göre şubat ayının ilk haftasından nisan ayına kadar çiçeklenme görülmektedir. Nisan ayının ilk haftası çağla olarak toplanır. Ağustos ayında kuruyan bademlerin dış kabuğunun çatlaması ile badem hasadı yapılmaktadır.

Sağlıklı kemik gelişimi için gerekli olan; kalsiyum, magnezyum ve fosfor mineralleri yönünden mükemmel bir kaynaktır.

Badem insan beyninin gelişimi ve sağlığı için gerekli olan birçok element ve bileşene sahiptir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmasında ve kolesterolün dengelenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Badem yağı ne işe yarar derseniz: Badem yağının faydaları karşınızda..

Badem yağı içindeki bolca vitamin ve yağ asidi sayesinde cildin nemlenmesini sağlıyor, özellikle kuru cilt tipine sahip olanlara ve soğuk havalarda cildi kuruyanlara destek oluyor.

Cildin elastik yapısını koruduğundan yaşlanma karşıtı bir etki gösteriyor, gözaltı morluklarından kırışıklıklara kadar birçok cilt ve yaş sorununa çare oluyor.

Badem yağı, yemeklere, salatalara ya da doğrudan bir bardak suya birkaç damla olacak şekilde eklendiğinde, kısacası ağız yoluyla alındığında kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor, içindeki potasyum, yağ asitleri ve protein sayesinde kanın damarlarımızdaki akışının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlıyor.

Kozmetik sektöründe çok yaygın olarak kullanılan badem sütü ile cilt sağlığını koruyan sabunlar yapılmaktadır.

Misyon (Teksas)


Meyve orta büyüklüktedir. Uzun zamandır popüler bir çeşittir. Tutarlı üreticidir. Sert ve sağlam kabukludur. Ağaç büyük ve diktir.

Ferragnes Bademi

Oldukça büyük meyveli ve (% 40) iç verimlidir, hafif sivri ve kahverengi kabukludur, çok kaba değildir. Eylül sonunda çok geç çiçeklenme ve olgunlaşma yapar.

Ferraduel Bademi

Oldukça büyük meyveli ve (% 40) iç verimlidir, sert, geniş, ince ve koyu kahverengi kabukludur. Eylül sonunda çok geç çiçeklenme ve olgunlaşma yapar.